Optiek Uniek

Duurzame collecties met een twist

Een tijdloos exemplaar of liever een statementbril op je neus? Hier vind je sowieso een bril die écht bij je past. We mixen toegankelijke merken met exclusieve brands en gekende materialen, zoals acetaat en metaal, met bijzondere monturen uit hout of zelfs 3D-geprint.

Duurzame kwaliteit is voor ons essentieel. We kiezen dan ook bewust voor de meerwaarde van specifieke merken en werken hun monturen af in ons atelier tot jouw ideale bril.

Unieke merken

Laat je verrassen door Europese toppers en overzeese pièce uniques! Elke maand zetten we bovendien een merk in de kijker. Kom dus regelmatig eens op ontdekking in de winkel.

 

Volwassenen

Blackfin is een producent van titanium monturen uit de Italiaanse Dolomieten, waar de natuur tot op heden het ritme bepaalt. Het productieproces gebeurt op een artisanale manier via 53 stappen waarbij men uit een plaat titanium met de hand een perfecte montuur kan produceren. De brillencollectie is elegant, minimalistisch en verfijnd. Door de geslaagde kleurcombinaties, nuances en lasergravures komt de persoonlijkheid van de brildrager optimaal tot zijn recht.

In de buurt van Venetië krijgen iconische vormen een nieuwe interpretatie. Jacques Durand verlegt de grenzen van het technische en het esthetische om monturen tijdloos, klassiek en tegelijk extravagant te laten ogen. De collectie focust op kwaliteit en comfort, met respect voor authenticiteit.

De twee ontwerpers achter Clement Lunetier laten traditionele brillen voor wat ze zijn. Door de combinatie van hout, metaal en acetaat brengen ze een nieuwe kijk op hedendaagse monturen. Hierbij wordt elke montuur handgemaakt in Straatsburg met materialen van uitsluitend lokale leveranciers.

Het op-en-top Belgische Henau verrast met brillen die de persoonlijkheid en het karakter van de drager maximaal uitstralen en zelfs versterken. Voeg een avant-gardistisch design en een ambachtelijke uitstraling toe en je krijgt ‘Eyewear meets art’.

Er goed uitzien en tegelijk goed zorgen voor onze planeet: Dick Moby weet het feilloos te combineren. Dit Amsterdamse brillenmerk ademt ecologie, van bril tot brillendoos en -doekjes. Gerecycleerde materialen vormen ze om tot stijlvolle en hoogkwalitatieve monturen.

Josep Dosta ging wakeskaten op zee, miste een zonnebril die bleef drijven en … Woodys Eyewear was geboren. Door te werken met bio- en gerecycleerd acetaat streeft dit brillenmerk uit Barcelona naar een hogere duurzaamheid. Zo zijn hun brillendoosjes vervaardigd uit maar liefst 70% gerecycleerde materialen. Tijdens het transport wordt het verpakkingsmateriaal tot het minimum beperkt.

Unieke uniseks brillenmode met een puur en gestroomlijnd ontwerp, dat is het Italiaanse Vava. Dankzij hun streven naar minimalisme en een zero waste-mentaliteit creëert Vava niet louter designbrillen, maar ook een betere wereld. De ontwerpers halen hun inspiratie uit de Berlijnse sfeer.

Oceaanvervuiling erkennen is één zaak. Sea2see steekt ook graag echt de handen uit de mouwen door brillen te produceren met plastic uit zeeën uit o.a. Frankrijk, Spanje en Afrika. Pionierswerk dat resulteert in prachtige brillenmode.

Maak kennis met Lunor: traditioneel vakmanschap gecombineerd met moderne technologie uit het Zwarte Woud. Dit energieneutrale merk bezorgt elke brildrager ongezien comfort door unieke titanium neuspads en een originele neusbrug.

Deze Japanse ontwerper creëert monturen met liefde voor het ambacht. Zelfs de kleinste details zijn sterk doordacht en elke bril wordt met de hand gemaakt. Met deze collectie uit titanium en acetaat zet je pure topkwaliteit op je neus.

Extreme precisie, hoge kwaliteitseisen en moeiteloos chic? Dat is Nathalie Blanc. In haar ateliers in Normandië en het Juragebergte gebruikt ze enkel de allerbeste materialen, zoals Mazzucchelli-acetaat en 22-karaats goud. Het resultaat zijn unieke brillen die ambacht uitstralen.

De exclusieve mannenlijn van Nathalie Blanc staat voor elegante herenbrillen van onberispelijke kwaliteit. Monsieur Blanc maakt hiervoor gebruik van rijke materialen en gedurfde vormen. Vakmanschap van wereldklasse!

Dit retrobrillenmerk van Nathalie Blanc richt zich specifiek op kleine(re) gezichten van jongvolwassenen. Het presenteert brillen die bestand zijn tegen het dagelijkse leven en die opvallen door een uniek spel van vormen, kleuren en materialen.

In de oudste en laatst overgebleven Nederlandse brillenfabriek komen de vrolijke monturen van Preciosa tot stand. Hun vintage frames bruisen van kleur en frisheid. Ook brillenliefhebbers aan de andere kant van de wereldbol weten Preciosa’s vakmanschap te smaken.

Voor een haute couture en 3D-geprinte bril die barst van de technologie zit je goed bij het Franse VM L’Atelier. Hun stijl wordt gekenmerkt door een geslaagd huwelijk tussen een frisse esthetiek en functionaliteit.

Dit op en top Italiaans familiebedrijf maakt brillen uit een combinatie van hout en aluminium. Deze staan voor een sterk en licht product met een ideaal draagcomfort. Elk montuur wordt, onder leiding van vader Doriano Mattelone en zoons Lorenzo en Valantino , met de hand geproduceerd in Noordoost-Italië. Ben je op zoek naar een unieke bril? W-eye staat voor draagbare originaliteit.

Sportbrillen

Ben je een fervent sporter, ga je veel fietsen, padellen of meer? Dan kan je bij ons ook terecht bij ons ruim assortiment aan sportbrillen.

Of je nu padelt, fietst of golft … met een sportbril van het Oostenrijkse Evil eye behoud je zelfs bij de meest intensieve sporten een klare kijk. Aangepaste glazen en modellen voor iedereen, zonder aan kwaliteit, design of technologie in te boeten.

Kinderbrillen

Zoek je een bril voor jouw kind? Zoek je een bril om te gaan ravotten of ben je zeer modebewust? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Optiek Uniek heeft een ruime collectie aan kinderbrillen van baby tot tiener.

Kinderen vinden vast en zeker hun favoriet bij Little Paul & Joe. Zij ontwerpen stijlvolle brillen met een speelse toets. Absolute on-trend brillenmode voor modebewuste kinderen.

“Kids have good taste too”, zo weet het Nederlandse Bbig. Belangrijk voor hen is dat kinderen het model mooi vinden en van het materiaal houden. Verwacht je aan uitdagende, flitsende kinderbrillen, ontworpen met veel oog voor details.

Sobere, elegante en trendy jongensbrillen, daar blinkt Façonnable pour les garçons in uit. Kwaliteit en comfort primeren. Bovendien passen de brillen zich perfect aan volgens elk lichaamstype.

Dit Franse fashionlabel liet zich voor de kinderbrillenlijn inspireren door trends voor volwassenen. IKKS kindermonturen zijn speciaal ontworpen voor sterke persoonlijkheden. Een vleugje assertiviteit en rebellie? Pourquoi pas?!

Dit retrobrillenmerk van Nathalie Blanc richt zich specifiek op kleine(re) gezichten van jongvolwassenen. Het presenteert brillen die bestand zijn tegen het dagelijkse leven en die opvallen door een uniek spel van vormen, kleuren en materialen.

Met Milo and Me kan je sporten, spelen, stoeien en rennen zoals je wilt. Ook met je bril op. Milo & Me kids eyewear is stevig, lichtgewicht en super flexibel. Bovendien zijn ze stoer, hebben ze trendy kleuren en staan ze super bij iedereen! Gemaakt voor little rebels...

De unieke monturen eens op jouw neus zien?